top of page
logonieuw.png

Woody Sings

66520064_2220622581325693_84012233883952

Multi-talent Woody Veneman is het brein achter vele creatieve projecten. Zo is hij mede-oprichter van het destijds befaamde altcountry duo Woody & Paul, met wie hij door heel Europa tourde. Meer recent stond hij aan de wieg van de vooruitstrevende muzikale dansformatie S.T. Cordell en vorig jaar bedacht hij The Human Juxebox, Woody als een menselijke juxebox met een bijna oneindig repertoire van traditionals, murderballes, drinking songs en eigen werk, welke op verzoek gespeeld worden vanuit een ware juxebox.

Vanaf september is The Human Juxebox in zijn meest pure vorm te horen, nu zonder box, en Woody bepaalt zelf wat er gespeeld gaat worden. Onder de noemer Woody Sings staat hij vier keer per jaar op het podium van de sfeervolle bovenzaal van café de Rozenknop in Eindhoven. In een intieme setting brengt hij elke editie een selectie songs ten gehore en vertelt hij telkens een verhaal, op zijn eigen unieke en kenmerkende manier met hier en daar een verrassing.

De eerste editie vindt plaats op zaterdagavond 14 september tijdens Townes Fest: Woody Sings Townes, een homage aan de onderschatte muzikale grootheid Townes van Zandt. Op 16 november is de tweede editie; Woody Sings Murder Ballads. Op het Beerze Proostfeest op 7 september zal Woody alvast een sneak-preview geven van wat je straks kunt verwachten in de Rozenknop tijdens Woody Sings.

bottom of page