top of page

Thu, Apr 20

|

Cafe t Rozenknopje

Vergane Glorie met Björn vd Doelen, Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vergane Glorie met Björn vd Doelen, Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten
Vergane Glorie met Björn vd Doelen, Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten

Tijd en locatie

Apr 20, 2023, 8:30 PM

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse,

kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij, Ruud van den Boogaard, Martijn Kuijten en Björn van der Doelen, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens onze voorstelling Vergane Glorie gaan we je het levensverhaal vertellen van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Zo zou hij kinderen uit een brandend vliegtuig hebben gered tijdens de Tweede Wereldoorlog, of door zijn ouders aan de gloeiend hete kachel zijn gebonden. “Ach, er wordt zoveel geluld…”, zingen we daarom. Hoe dan ook joeg hij met zijn gelaat de mensen de stuipen op het lijf. Maar hij had ook iets ontwapenends, voor de Bosschenaren. En met d’n optocht liep hij altijd pal voorop.

Voor Janus en nog zo’n 15 anderen hebben we een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin we het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Bladel tot aan St. Willebrord.

Oploo: Tôntje d’n dwerg

Helmond:  Jan Clijnk

Bladel:  Mie Moors

Den Bosch:  Janus kiep

Eindhoven:  Arnol Cox

Sint Willebrord:  Klaveren vrouwke 

Tilburg:  Zot Joke

Geldrop:  Teun Gijssen

Casteren:  Willem van de Moosdijk

Gemert: Zoete moeder

Deurne:  Wilhelmina van Neerven

Deuren 20.00

Concert 20.30

Vooraf gezellig dineren? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page