top of page

Sun, Mar 03

|

Cafe t Rozenknopje

Tess Merlot kwarter - Franse chansons

Tess Merlot en haar muzikanten brengen een prachtige ode aan de Franse chansons, Parijs en Jacques Brel.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Tess Merlot kwarter - Franse chansons
Tess Merlot kwarter - Franse chansons

Tijd en locatie

Mar 03, 2024, 4:00 PM – 6:00 PM

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

“De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.”

Sindsdien is de muziek niet meer gestopt. Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met eigen werk en chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour. 

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze haar eigen Mon Paris in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons langs uitverkocht zalen van PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht. In juli 2021 zag debuutalbum Laissez-moi het levenslicht, waarvan de singles L’histoire de notre amour en Une romance d’été die zomer regelmatig op Nederlandse en Belgische radio te horen waren en La Haye het meest gedraaide nummer op Radio Tour de France werd. Daarnaast werd ze uitgenodigd voor een optreden bij onder andere Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M. 

In 2021-2022 tourde Tess door het land met haar eigen programma, speelde ze een hoofdrol in de musical De Schone van Boskoop, met Ben Cramer als tegenspeler. Bovendien was ze onderdeel van de voorstelling Swingin’ Paris, met de internationaal gerenommeerde jazztrompettist Michael Varekamp en The Legends. Begin 2023 stond ze wederom met hen op de planken in de nieuwe show Helden van toen, die in 2024 in reprise gaat. Ook tourde ze met haar eigen shows door het westen van Australië, waar ze met haar Australische band onder andere de gerenommeerde Ellington Jazz Club uitverkocht. De verschijning van haar tweede album staat gepland voor oktober 2023. 

Of Tess nu optreedt in een kleine bezetting, haar complete band of een heel orkest, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en grenzeloze energie. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. 

Deuren 15.30

Voorstelling 16.00

Vooraf of na afloop een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl 

www.tessmerlot.com

www.facebook.com/tessmerlotmusic

www.instagram.com/tessmerlotmusic

Deel dit evenement

bottom of page