top of page

Wed, Jun 08

|

Eindhoven

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt: “The Band, Friends & Neighbours”

Voor liefhebbers van The Band, Bob Dylan en veel meer!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt: “The Band, Friends & Neighbours”
Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt: “The Band, Friends & Neighbours”

Tijd en locatie

Jun 08, 2022, 8:30 PM

Eindhoven, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band. Die roemruchte groep bracht eind jaren zestig alle Amerikaanse roots-stijlen samen en er werd prachtig driestemmig bij gezongen.

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdtnadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: “The Band, Friends & Neighbours” blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Dr. John, Allen Toussaint, Bobby Charles, en -wie weet- Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Zij brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal. Onder de naam Birdcatcher bracht hij een prachtig soloalbum uit, ook treedt hij regelmatig op met zijn band Sunset Travelers.

Eric van Dijsseldonk was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs maken. Tevens vaak te zien als gitarist van o.a. Erwin Nyhoff en Malford Milligan.

Wouter Planteijdt maakt al ruim drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als gitarist, songwriter en producer bij o.a. Ricky Koole, Paul de Munnik en Sanne Wallis de Vries.

Eerder brachten zij samen met Leo Blokhuis de theatervoorstelling “The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz”. Aangevuld met ritmesectie en blazers waren ze ook vaak te zien in clubs en op festivals onder de naam And The Band Played On.

video: Life Is A Carnival

https://www.youtube.com/watch?v=nwrkTNh7Lo8&list=PLAqqseqzdJ3r5__5RWoREutMXp12WNx3n&index=16

video: Rockin’ Chair

https://www.youtube.com/watch?v=kkobYZ2E2so

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt:

Roel Spanjers - piano/accordeon/zang

Eric van Dijsseldonk - gitaar/mandoline/zang

Wouter Planteijdt - gitaar/zang

https://www.facebook.com/triospanjersdijsseldonkplanteijdt

Deel dit evenement

bottom of page