top of page

Wed, Sep 23

|

Cafe 't Rozenknopje

Southern Nights: Roel Spanjers New Orleans Piano Party

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Southern Nights: Roel Spanjers New Orleans Piano Party
Southern Nights: Roel Spanjers New Orleans Piano Party

Tijd en locatie

Sep 23, 2020, 8:00 PM

Cafe 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Een nieuw seizoen Southern Nights! Een iets andere setting dan pre-Corona maar zeker de moeite waard en extra comfortabel op onze nieuwe vintage lounge fauteuils. Deze avond neemt Roel Spanjers ons mee naar New Orleans.

De Amerikaanse stad New Orleans, 'The Big Easy', is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek.

Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt jullie mee op een muzikale rondreis langs de klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

De NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO PARTY is een solo-optreden met piano en zang, waarbij Roel vertelt over de muzikale en culturele heschiedenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John komen langs. In ieder geval wordt het een sfeervol, informeel optreden waarbij het publiek meeleeft en vragen kan stellen.

Pianist, Hammond-organist en zanger Roel Spanjers is als professioneel muzikant al vele jaren actief in de Nederlandse 'Roots' muziekwereld. Hij speelde, nam op en tourde met uiteenlopende artiesten als: Luther Allison, Smokey Wilson, JW Roy, Terry Evans, Frédérique Spigt, Dayna Kurtz, Roscoe Chenier, Malford Milligan en Ricky Koole & Leo Blokhuis. Daarnaast was hij zowel live als in de studio sinds jaar en dag toetsenist en vast bandlid van NORMAAL. Spanjers is sessie-muzikant en free-lancer maar heeft ook een eigen band: Sunset Travelers. In 2006 bracht hij het veelgeprezen solo-album "Birdcatcher" uit.

Deuren 20.30 Concert 21.00

Deel dit evenement

bottom of page