top of page

Wed, Sep 02

|

Café 't Rozenknopje

Southern Nights: Guy Verlinde ft. Olivier Vander Bauwede

Southern nights is back

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Southern Nights: Guy Verlinde ft. Olivier Vander Bauwede
Southern Nights: Guy Verlinde ft. Olivier Vander Bauwede

Tijd en locatie

Sep 02, 2020, 8:30 PM – 11:00 PM

Café 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Netherlands

Over het evenement

Een nieuw seizoen Southern Nights in de Ad van Meurs Zaal boven het café. Een aantal dingen zijn even anders, vanwege de maatregelen rondom het Covid-19 virus maar een heleboel dingen zijn gelukkig hetzelfde gebleven!

We trappen dit seizoen af met Guy Verlinde, die zo'n acht jaar geleden toen we begonnen met deze avonden, ook op ons podium speelde.

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums en speelde op talloze festivals en betrad verschillende keren het podium van o.a. Blues Peer, de Ancienne Belgique, De Roma, Cognac Blues Passions, Moulin Blues Ospel, … waar hij de affiche deelde met grootheden als: B.B. King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck, …

Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van het laatste akoestisch album "All Is Forgiven" van Guy Verlinde. Met deze zeer persoonlijke intimistische plaat overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Tijdens dit concert laat Guy zich bijstaan door jonge klasse muzikant. Oliver Vander Bauwede op harmonica. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse blues muzikanten. Een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloedt door zijn leermeester Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen en studeert hij Jazz aan het conservatorium van Brussel.

De focus tijdens dit optreden zal liggen op de (f)luisterliedjes die hij bijeen schreef voor dit album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Deuren open 20.30 Concert 21.00 Toegang € 10,00

Deel dit evenement

bottom of page