top of page

Wed, Nov 27

|

Cafe 't Rozenknopje

Southern Nights: Doug MacLeod (USA)

Southern Nights | Dim Stars

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Southern Nights: Doug MacLeod (USA)
Southern Nights: Doug MacLeod (USA)

Tijd en locatie

Nov 27, 2019, 8:00 PM

Cafe 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven, Nederland

Over het evenement

 Elke woensdagavond; Southern Nights. Hoogwaardige American Roots muziek in onze bovenzaal.

De Amerikaan Doug MacLeod is een singer-songwriter met een soulvolle stem. Hij werd middenin de blues geboren en zit diepgeworteld in de Amerikaanse traditie. Zijn songs zijn gebaseerd op eigen leven en ervaringen.

Als kind was MacLeod een stotteraar. Maar toen hij voor het eerst een gitaar opnam en probeerde te zingen vond hij eindelijk zijn eigen stem. MacLeod begeleidt zichzelf op gitaar en heeft een unieke, onorthodoxe en krachtige akoestische speelstijl. Live is hij een rasverteller en een meesterlijk performer.

In zijn lange carrière bracht Doug MacLeod al 19 studioplaten en verschillende livealbums uit. Zijn nummers werden gecoverd door onder andere Albert King, Albert Collins en Eva Cassidy. In 2014 was hij winnaar van de Blues Music Awards in de categorieën Acoustic Artist en Acoustic Album of the Year. Op zijn nieuwste album ‘Exactly Like This’ uit 2015 leeft MacLeod twee basisregels na: “Never play a note you don’t believe” en "Never write or sing about what you don't know about."

Deuren open om 20.00 aanvang concert 20.30

Vooraf een hapje eten? Op vertoon van je ticket ontvang je een gratis drankje bij je diner!  

Deel dit evenement

bottom of page