top of page

Sun, Dec 03

|

cafe t Rozenknopje

Shanty liederen met Reederij Overtuygt

Reederij Overtuygt zingt een internationaal repertoire originele shanties. Deze authentieke zeemansliederen werden gezongen aan boord van de oude dwarsgetuigde zeilschepen, op de wilde vaart, tijdens de visserij of walvisjacht en op marineschepen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Shanty liederen met Reederij Overtuygt
Shanty liederen met Reederij Overtuygt

Tijd en locatie

Dec 03, 2023, 3:00 PM – 5:00 PM

cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Reederij Overtuygt zingt een internationaal repertoire originele shanties. Deze authentieke zeemansliederen werden gezongen aan boord van de oude dwarsgetuigde zeilschepen, op de wilde vaart, tijdens de visserij of walvisjacht en op marineschepen. Ze beschrijven het werken en leven aan boord. Soms ritmisch om het gezamenlijke, vaak eentonige werk te begeleiden, dan weer melodieus, verhalend over het zeemansbestaan, over heldendaden uit een roemrucht verleden, het verlies van kameraden onderweg of heimwee naar de met drank overgoten nacht in het laatst bezochte hoerencafé.                                               

De bemanning van Reederij Overtuygt wordt gevormd door Jos Nieuwenhoven, bas-bariton, Arjan Voogd en Willem Kors, beiden bariton en de tenoren Frank Domburg en Cees de Raat. Zij brengen hun repertoire op een indringende en geheel eigen wijze ten gehore. Met veel enthousiasme, de nodige ernst of met gepaste humor, meerstemmig en meertalig. Waar nodig voorafgegaan door een korte en bondige uitleg van het lied. 

Bezoek www.overtuygt.nl voor meer informatie    

Deuren 14.30

Concert 15.00

Na afloop een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page