top of page

Sun, Jun 02

|

Cafe t Rozenknopje

Plenkske Toernooi Rozenknopje

Het nu al legendarische eerste internationale plenkske toernooi in de Rozenknop!

Plenkske Toernooi Rozenknopje
Plenkske Toernooi Rozenknopje

Tijd en locatie

Jun 02, 2024, 2:00 PM – 6:00 PM

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Zondag 2 juni: Eerste Internationale Plenkske Toernooi

Toen de Queens Pub aan de Lambertusstraat in 2015 haar deuren sloot werd het plenkske dat daar veelvuldig gebruikt werd, overgebracht naar café ‘t Rozenknopje aan de Hoogstraat. Met het oversteken van de straat werd het plenkske spelen in de Rozenknop nieuw leven ingeblazen. Jong en oud pakken met grote regelmaat het plenkske, om aan tafel of aan de bar een aantal rondes te spelen totdat het rekenen en optellen steeds moeilijker wordt vanwege de nodige rondjes die gegeven worden bij verlies. 

Soms met twee, maar vaak met vier, vijf  en soms wel zes man of vrouw worden de plankjes met cijfers omlaag gezet totdat er geen mogelijkheden meer zijn en de strafpunten worden opgeteld. Traditiegetrouw worden na een aantal rondes de strafpunten bij ellkaar geteld en degene met de meeste strafpunten geeft een rondje weg. 

Zo gaan we het ook doen op zondagmiddag 2 juni tijdens het Eerste Internationale Plenkske Toernooi. Met maximaal 24 deelnemers gaan we onderling de strijd aan totdat uiteindelijk de twee beste spelers tegen elkaar de laatste ronde uitspelen en we de winnaar uitroepen van het Eerste Internationale Plenkske Toernooi in de Rozenknop. Naast een hoop gezelligheid zijn er mooie prijzen voor de 1e, 2e en derde prijs. 

Aanmelden via info@rozenknopje.nl. Deelnamekosten € 5,- per persoon. Inschrijven 14.00. Aanvang toernooi 14.30. 

Deel dit evenement

bottom of page