top of page

Sat, May 28

|

Café t Rozenknopje

DRIES (BE)

Wie één song van Dries Bongaerts hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
DRIES (BE)
DRIES (BE)

Tijd en locatie

May 28, 2022, 8:30 PM

Café t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

DRIES

Nieuw album Soothing Green

Wie één song van Dries Bongaerts hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Light in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Songs over dingen achterlaten, andere verwelkomen, terugkeren naar de essentie en onthaasten in een nieuwe omgeving vormen de centrale thema’s op Dries Bongaerts’ tweede album, Soothing Green.

https://www.youtube.com/watch?v=0u1fCwWK0xk

Deur 20.00 Concert 20.30

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page