top of page

Wed, Oct 13

|

Eindhoven

Debuutplaat Mannen met Baarden Ad van Meurs Zaal

Live Muziek

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Debuutplaat Mannen met Baarden Ad van Meurs Zaal
Debuutplaat Mannen met Baarden Ad van Meurs Zaal

Tijd en locatie

Oct 13, 2021, 8:00 PM

Eindhoven, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Eens waren zij het best bewaarde muzikale geheim van de regio Eindhoven. Elke derde donderdagavond van de maand brachten zij in ’t Rozenknopje muzikanten bij elkaar en speelden hun traditionals. Liedjes uit lang vervlogen tijden, die al van generatie op generatie werden vertolkt als tijdloze verhalen. Later traden zij steeds vaker op als de Mannen met Baarden on stage, op verschillende podia en festivals in de regio, maar ze bleven altijd trouw aan de tafel in de Knop. Nu is de eerste langspeler een feit genaamd: Blue Mountain Trail. Een eigenzinnige greep uit het Amerikaanse rootsrepertoire!

Mannen met Baarden Twee generaties muzikanten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Amerikaanse roots muziek. Ze zingen driestemmig hun favoriete Amerikaanse traditionals en spelen alsof hun leven ervan afhangt. Gewapend met gitaar, mandoline en bas zingen zij vol overgave de allermooiste cowboy liedjes, murder ballads & sad love songs. Mannen met Baarden zijn: Bart van Asten (gitaar & zang), Martijn Kuijten (gitaar & zang), Karel van Bokhoven (mandoline en zang) en Marc Lemmen (bas)

Blue Mountain Trail Deze eigenzinnige greep uit het Amerikaanse rootsrepertoire ontstond tijdens twee sessies in een studio in Gemert. De eerste sessie was in januari van 2017. Onder leiding van Ankie Keultjes zongen de Baarden als mannen rond de tafel, hun liedjes. In 2019 volgde een tweede sessie en met hulp van bevriende muzikanten was daar ineens een album. Deze eerste langspeler van de Baarden bestaat voor het grootste deel uit Amerikaanse traditionals, aangevuld met wat eigen werk (Out to Sea) een song van Ad van Meurs (Moon over the wing), die ook nog slide gitaar speelde op twee van de traditionals, een paar Hank Williams liedjes en Wild Horses. Wel bekend van Mick Jagger en Keith Richards.

Album release Op woensdag 13 oktober spelen de baarden met speciale gasten een release show in thuisbasis de Rozenknop (Eindhoven). Deze keer niet in het café maar in de theaterzaal op de eerste etage vanwege de uitgebreide bezetting. Voor meer info: www.rozenknopje.nl/programma

Het album is tijdens liveoptredens verkrijgbaar op CD & vinyl en als special edition op het country sub-label van Down at the Nightclub records.

Deel dit evenement

bottom of page