top of page

Wed, Aug 31

|

Café t Rozenknopje

Christopher Paul Stelling - Americana

De liedjes van Stelling vinden hun roots in de typisch Amerikaanse folkmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. Hij combineert een fabelachtige fingerpicking techniek met een onweerstaanbaar stemgeluid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Christopher Paul Stelling - Americana
Christopher Paul Stelling - Americana

Tijd en locatie

Aug 31, 2022, 8:30 PM

Café t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

De perfecte samensmelting van folk en soul”, aldus Ben Harper, “alsof je John Fahey of Leo Kottke hoort, maar dan met een briljante zangstem.” Harper – zelf ook rasartiest – kan het weten: hij mocht in Los Angeles Christopher Paul Stelling’s komende album Best Of Luck produceren.

De lovende woorden van Harper stoppen overigens niet daar: van alle albums waarbij Harper achter de knoppen mocht plaatsnemen is hij het meest trots op déze. Wij in Rotown ondervonden drie jaar geleden een soortgelijke impressie. Christopher Paul Stelling is van de meest kenmerkende singer-songwritertalenten van dit moment. Zijn warme, expressieve stem, soepele gitaarspel en de haast achteloze manier waarop zijn songteksten uit de mouw lijken te rollen… Stelling is een verteller in hart en nieren die weinig woorden nodig heeft om de grote dilemma’s des levens samen te vatten.

Door zijn gejaagdheid, artistieke ambities en ijver om het maximale uit zijn werk te halen, wandelde Stelling zichzelf in essentie voorbij. Helaas kan een reislustige man met een gitaar de wereld niet verbeteren zonder eerst grondig naar zichzelf in de spiegel te kijken. De samenwerking met Ben Harper in de studio dwong Stelling los te breken uit zijn eigen dubieuze denkpatronen. De liedjes komen dit keer vanuit een hoopvoller perspectief. Best Of Luck is hierdoor Stellings meest veelzijdige album, met uitstapjes in de gospel (Trouble Don’t Follow Me) grillige psychedelica (Until I Die) en fluisterende altcountry (Lucky Stars). Wij kunnen wat dat betreft onze lucky stars ook op een hand tellen om Christopher Paul Stelling opnieuw bij de Rozenknop te mogen verwelkomen!

Deuren 20.00 Aanvang concert 20.30 Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page