top of page

Fri, Oct 06

|

Cafe t Rozenknopje

Christof van der Ven i.s.m. De Effenaar

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolk muzikant ๐‚๐ก๐ซ๐ข๐ฌ๐ญ๐จ๐Ÿ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ซ ๐•๐ž๐ง verdeelt zijn tijd tussen zijn solocarriรจre en het touren met Bear's Den als extra bandlid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Christof van der Ven i.s.m. De Effenaar
Christof van der Ven i.s.m. De Effenaar

Tijd en locatie

Oct 06, 2023, 8:30 PM โ€“ 10:30 PM

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolk muzikant 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐟 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞𝐫 𝐕𝐞𝐧 verdeelt zijn tijd tussen zijn solocarriรจre en het touren met Bear's Den als extra bandlid. Met zijn halfhoge zang, stevige gitaarspel en veelzijdigheid als singer-songwriter maakt hij een enorme indruk. Niet alleen bij fans, maar ook bij artiesten als Bon Iver, Lisa Hannigan en Nick Mulvey โ€“ waarmee Christof het podium deelde als support act. Verder was hij te zien op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkop รฉn grote zalen in binnen- en buitenland.

In de aanloop naar zijn uitstekend ontvangen debuutalbum โ€˜Empty Handed' (2018) speelde Van der Ven op Eurosonic Noorderslag, waarna een clubtour door Nederland volgde. Inmiddels heeft hij een tweede album en meerdere EPโ€™s op zijn naam staan met bijdrages van bevriende muzikanten uit o.a. Villagers, Bearโ€™s Den en Matthew & The Atlas. En dat is nog niet alles.

𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐄𝐏 '𝐇𝐚𝐮𝐥' In april dit jaar kwam de nieuwe EP 'Haul' (2023) uit, waarop is samengewerkt met Andrew Davie (Bear's Den) en Rosie Carney. Op het project worden ingetogen instrumentale strengen met elkaar verweven om rijke indiefolk melodieรซn te creรซren. De nummers balanceren treurige reflecties met een lusteloos, zoekend verlangen naar tot nu toe onbekende antwoorden, verlangen naar gemeenschap terwijl, afvragen hoe duurzaam deze connecties zijn. In welke vorm dan ook.

Deuren open: 20.00

Concert: 20.30

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page