top of page

Thu, Sep 26

|

Cafe t Rozenknopje

Albumrelease tour Roel Spanjers: Birdcatcher

Met het uitbrengen van het album Birdcatcher II lost toetsenist/zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in: de opvolger van het obscure meesterwerkje Birdcatcher (Munich Records 2006).

Albumrelease tour Roel Spanjers: Birdcatcher
Albumrelease tour Roel Spanjers: Birdcatcher

Tijd en locatie

Sep 26, 2024, 8:30 PM – 10:30 PM

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Met het uitbrengen van het album Birdcatcher II lost toetsenist/zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in: de opvolger van het obscure meesterwerkje Birdcatcher (Munich Records 2006)

Birdcatcher II verschijnt in september 2024 bij Suburban Records en bevat tien nieuwe ‘Roots Noir’ songs. Opgenomen met gitarist/multi-instrumentalist Eric van Dijsseldonk en drummer/producer Gabriel Peeters en tal van gasten zoals Soulzanger Malford Milligan uit Texas. Het album werd gemasterd door Kevin Reeves in Nashville.

Dwaal door een rijk muzikaal landschap dat bekend klinkt maar veel aan de verbeelding overlaat. Je hoort echo’s van Bobby Charles, Hi Records Soul uit Memphis, Americana à la The Band en het New Orleans van Allen Toussaint. Een waar album vol gevarieerde songs die muzikaal, thematisch en sferisch sterk verbonden zijn en waarin de traditie op een frisse en originele manier wordt geëerd.

Live bezetting:

Roel Spanjers: vocals en toetsen

Eric van Dijsseldonk: gitaren en vocals

Nico Heilijgers: bas en vocals

Rob Wijtman: drums en percussie

Deuren 20.00

Concert 20.30

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl 

Deel dit evenement

bottom of page