top of page

Sun, Nov 19

|

Café 't Rozenknopje

Aidan & the Wild (Bandshow)

Aidan

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Aidan & the Wild (Bandshow)
Aidan & the Wild (Bandshow)

Tijd en locatie

Nov 19, 2023, 4:00 PM

Café 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Netherlands

Over het evenement

Na 10 jaar is “onze” Aidan & the Wild, het alias waaronder Diederik van den Brandt zijn folkmuziek maakt, niet meer weg te denken uit de Eindhovense folk- en americanascene. Naast het organiseren van zijn reeks “Aidan Presents” in onze Ad van Meurs zaal timmert hij zelf ook hard aan de muzikale weg. Het debuutalbum “Revelation Never Came” mocht veel lof ontvangen, kreeg airplay op o.a. Radio 2 en 3FM en volgens muziekguru Leo Blokhuis is hij “… volgens mij met de gitaar op schoot geboren al, want die man speelt zo geweldig”.

Voor deze show brengt hij zijn vierkoppige band mee, bestaande uit Rolf Verbaant (Guus Meeuwis, Tangerine), Ruben Mesika (Dotan, Axel Flovent), Julius Rense (Axel Flovent) en Rob Cornelissen (Why Tony). Wat je kunt verwachten?

Een fris geluid in het Nederlandse americana landschap, ergens in het liefdesgebied van indiefolk helden als Ben Howard en Fleet foxes en de rauwere americanasound van Kurt Vile en Wilco. Een eclectische mix van betoverende sferen, opzwepende ritmes

en verwonderende melodiën die je doen afvragen hoe het had geklonken als het hoogtij van de Laurell Canyon 50 jaar later had plaats gevonden.

---

"De plaat heeft een volle sound, maar klinkt nergens overgeproduceerd. De nummers op het snijvlak van country, folk(rock) en indie roepen beelden op van het Amerika waar elke liefhebber van rootsmuziek van droomt."

Eindhovens Dagblad

"Yeahhh! This is so good."

Robin Pecknold (Fleet Foxes)

"Brilliant guitar player this guy!"

John Smith (songwriter, gitarist bij o.a. Lisa Hannigan, Lianne La Havas, Joan Baez)

"Dan flikt ie het weer gewoon. Zo'n loopje van die gitaar dat gewoon als een soort hypnotisch ding in je kop gaat zitten...Ik vond het waanzinnig klinken."

Giel Beelen, Radio 2

"Op het debuut van het uit Eindhoven afkomstige Aidan & the Wild, Revelation Never Came staat What It Ain’t, een nummer dat ongetwijfeld behoort tot het mooiste wat er dit jaar in het Nederlandse americana-landschap is verschenen."

Altcountry.nl

"De meester van de open stemming"

Eindhoven Rockcity

"Mocht je gaan roadtrippen dan is dit de perfecte soundtrack"

Kevin van Arnhem, 3FM

---

Deuren 15:00

Show 16:00

Deel dit evenement

bottom of page